Фото: Генштаб ЗСУ

У Генштабі Естонії пояснили, чому Україна приховує час контрнаступу

Україна навмисно приховує час початку контрнаступу, тим самим намагаючись спантеличити окупантів. Українські сили змушують армію РФ оборонятися і перешкоджають їм захопити ініціативу.

Про це повідомляє Генштаб Сил оборони Естонії.

Українські, російські та міжнародні джерела не мають спільної думки щодо  дат можливих активних дій ЗСУ. Одночасно з цим бойові дії ведуться на усій лінії фронту, йдуть бої місцевого значення. За даними естонської розвідки українці продовжують створювати ґрунт для подальших дій: вони намагаються зайняти найкращі позиції, порушити управління та логістику військ противника, знищувати техніку, яка б могла завадити наступу (передусім протиповітряну оборону, артилерію, танки).

Загалом Росія втратила у цій війні понад 209 тисяч осіб, що позначилось на наступальних операція окупантів у Донецькі та Луганській областях.

Нагадаємо, протягом 2 червня українські військові ліквідували ще 560 рашистів. Також Збройні сили України виявили та знищили 32 артилерійські системи ворога.

Також Інститут вивчення війни повідомляв, що російські військові формування змагаються між собою заради прихильності до себе з боку Кремля. Повна окупація населеного пункту Мар'їнка, що на Донеччині, може стати серйозним інформаційним поштовхом для "кадировців".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.06.2023 09:01