Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ розміновують території перед контрнаступом, — The Washington Post

Збройні сили України розпочали розмінування територій перед наступальними операціями. Сапери виходять в поля і непомітно знімають міни.

Про це повідомляє The Washington Post.

За даними джерела, як Росія, так і Україна встановили тисячі мін вздовж своєї лінії фронту. І щоб просунутися на окуповану територію, її військам потрібно пройти через ці лінії непомітно для росіян. 

"Сапери мають виходити в поля і непомітно знімати міни. Вони роблять це вручну. Вночі", — йдеться у повідомленні.

Водночас армія РФ встановлює міни за схемою: одна лінія протитанкових мін, лінія протипіхотних мін разом з мінами-пастками, а потім ще одна лінія протитанкових мін.

Джерело наголошує, що наступ буде важчим, ніж визволення українських територій восени 2022 року, бо росіяни навчаються на власних помилках і активно готуються до оборони. WP припускає, що ймовірно все це і є причинами, чому довгоочікуваний контрнаступ досі не розпочався.

Нагадаємо, Генштаб Сил оборони Естонії повідомляв, що Україна навмисно приховує час початку контрнаступу, тим самим намагаючись спантеличити окупантів. Українські сили змушують армію РФ оборонятися і перешкоджають їм захопити ініціативу.

Своєю чергою координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати Америки разом із союзниками й партнерами добре забезпечили Україну військовою допомогою для проведення контрнаступу. Надання українцям систем протиповітряної оборони є найактуальнішою потребою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.06.2023 10:01