Фото: usembassy.gov

"Ми дуже задоволені": у США прокоментували готовність ЗСУ до контрнаступу

Сполучені Штати Америки разом із союзниками й партнерами добре забезпечили Україну військовою допомогою для проведення контрнаступу. Надання українцям систем протиповітряної оборони є найактуальнішою потребою.

З такою заявою виступив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Він зауважив, що йдеться не лише про надання українцям систем ППО, але й про забезпечення бронетехнікою, артилерією, боєприпасами, а також проведенням навчань. У міру продовження операцій ЗСУ та звільнення територій, українським силам знадобиться поповнення боєприпасів і техніки.

"Передусім, ми дуже задоволені, що покрили потреби України для проведення її контрнаступу станом зараз. Коли вони почнуть, це залежить від них, але ми впевнені, що зробили все можливе, і коли я кажу "ми", я маю на увазі не лише США, але й наших союзників і партнерів. Бойові дії  річ динамічна, і маємо бути певними, що ми також "динамічно" готові підтримувати їх надалі. Отже, ми багато чого зробили й готові продовжувати багато чого робити впродовж наступних днів і місяців", — заявив Кірбі.

Нагадаємо, головна мета майбутнього контрнаступу українських військ — Росія має побачити та відчути потужність ЗСУ. Результатом має бути деокупація українських земель.

Видання  Financial Times повідомляло, що Україна намагається обдурити російських окупантів та підготувати поле бою перед контрнаступом. Для цього проводить серію операцій.

Відомо, що командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський нещодавно відвідав підрозділи українських військових на Лиманському напрямку. Невдовзі Збройні сили України розпочнуть контрнаступ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.06.2023 22:25