Фото: скріншот з відео

Чи готова Україна до контрнаступу: Зеленський зробив рішучу заяву

Збройні сили  України готові до активних наступальних операцій. Наша держава ще не отримала повний обсяг необхідного озброєння, тому ЗСУ доведеться атакувати наявними засобами.

Таку заяву зробив президент України Володимир Зеленський заявив, в інтерв'ю The Wall Street Journal

"Ми твердо віримо, що нам це вдасться. Я не знаю, скільки часу це займе. Чесно кажучи, це може піти різними шляхами, абсолютно різними. Але ми збираємося це зробити, і ми готові", — сказав глава держави. 

Президент наголосив, що Україні дуже потрібна певна зброя, та чекати на неї надто довго ніхто не буде. Цілком ймовірно,  що йдеться саме про сучасні винищувачі, адже Зеленський заявив, що окупанти зберігають перевагу в повітрі. 

"Відсутність захисту від авіації ворога означає, що загине багато солдатів під час контрнаступу", — додав він.

Нагадаємо, за даними The Washington Post, Збройні сили України розпочали розмінування територій перед наступальними операціями. Сапери виходять в поля і непомітно знімають міни.

Також Генштаб Сил оборони Естонії повідомляв, що Україна навмисно приховує час початку контрнаступу, тим самим намагаючись спантеличити окупантів. Українські сили змушують армію РФ оборонятися і перешкоджають їм захопити ініціативу.

Своєю чергою координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Сполучені Штати Америки разом із союзниками й партнерами добре забезпечили Україну військовою допомогою для проведення контрнаступу. Надання українцям систем протиповітряної оборони є найактуальнішою потребою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.06.2023 10:15