Фото: росЗМІ

Чому росіяни атакують на Півдні невеликими підрозділами: пояснення військових

Війська країни-агресорки атакують позиції Збройних сил України на Півдні лише невеликими підрозділами, адже у них бракує ресурсів на даному відтинку фронту.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону.

За його словами, на Півдні ворог використовує невеликі піхотні підрозділи без підтримки бронетехніки. Проте, попри невелику штурмову активність, рашисти завдають артилерійських ударів, авіаударів та використовують значну кількість безпілотників. 

"Сьогодні від початку доби станом на 16 годину на нашій операційній зоні відбито три штурмові дії противника. Ворог один раз атакував у районі Роботиного, де він нам намагається безуспішно зрізати так званий роботинський виступ, і ще дві невдалі спроби зафіксовано на лівобережжі Дніпра, північніше від Кринок. Ворог успіху не мав, втрат позицій не допущено", — сказав Лиховій. 

Водночас російські загарбники отримують рішучу відповідь від українських воїнів та зазначають масштабних втрат. Так, як наголосив речник ОСУВ "Таврія", днями на Півдні було уражено ще один російський ЗРК "ТОР". Фактично за останні три дні знищено три зенітно-ракетні комплекси.

"Власне ураження цього російського РСЗВ ТОС 1А "Солнцепьок" було результатом роботи наших безпілотних систем. Одні аеророзвідники його вистежили, інші за допомогою FPV знищили і пощастило, що він був споряджений. Дуже довго і гарно детонував", — розповів Лиховій.

Нагадаємо, речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев 5 серпня заявив, що російські окупанти перекидають підрозділи з Луганської області на Харківський напрямок. Для цього ворог залучає добровольчі підрозділи, а також іноземних громадян з Близького Сходу, Центральної Азії та Африки, яких примушують або обманом змушують йти в бій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.08.2024 21:35