Фото: Twitter Резнікова

Чому союзники не передають Україні всієї зброї: роз'яснення Резнікова

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель у 2008 році завадила членству України та Грузії в Північноатлантичному Альянсі. Саме тому Росія здійснила агресію проти цих країн.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков в інтерв’ю іспанській газеті La Razon.

Міністр переконаний, що Захід постійно живе за принципом "не провокувати Росію". Це було особливо відчутним під час Бухарестського саміту НАТО у 2008 році.

"Тоді існувала цілком реальна можливість того, що Україна і Грузія стануть новими членами Альянсу. Американці були за, як і більшість європейців. Лише канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила проти та переконала інших", — нагадав Резніков.

Він додав, що після цього були вторгнення й окупація частини Грузії, окупація Криму й частини Донецької та Луганської областей, а також вибухи на складах у Чехії та Болгарії та отруєння в Солсбері. Але навіть після цих подій Захід не змінив своєї риторики щодо РФ.

"Друга помилка (Заходу, — ред.) полягала в тому, що там вважали: якщо буде військове зіткнення, то маленька радянська армія протистоятиме набагато більшій і буде розбита. Ну, ми не радянська країна з радянською армією", — додав він.

Водночас Резніков заявив, що зараз задоволений рівнем допомоги, яку надає Німеччина.

Нагадаємо, НАТО допоможе Україні модернізувати оборонні закупівлі. Під час поїздки в Бухарест міністр оборони Олексій Резніков провів переговори із заступником генерального секретаря Альянсу Мірчою Джоане, який допоміг Румунії на шляху до Альянсу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.04.2023 11:59