Фото: energy.com.ua

Чому світла майже немає, а платіжки виросли: енергетики назвали причину

Плата за електроенергію в частини українців могла зрости навіть під час стабільних відключень світла. Це повʼязано з невчасною передачею показань лічильників.

Таку заяву зробив гендиректор YASNO Сергій Коваленко у Facebook.

Коваленко зазначив, що якщо показники лічильників передаються несвоєчасно, то обсяг електроенергії, що споживається, визначають за середньодобовим споживанням, який розраховують залежно від показань, зафіксованих раніше в минулі періоди.

"Тому сума в рахунку може бути вищою, ніж зазвичай. Навіть якщо через відключення електроенергії споживання загалом за місяць знизилося", — зазначив Коваленко.

Експерт також уточнив, що у тих, хто передає показники лічильників вчасно, реальне споживання електроенергії наразі зменшилося.

"Тому зараз важливо розумно використовувати електроенергію, своєчасно передавати показники та регулярно платити за спожиті обсяги", — резюмував гендиректор YASNO.

Нагадаємо, у четвер, 26 січня, російські загарбники здійснили масовий ракетний обстріл територій України. Внаслідок прильотів пошкоджено енергооб'єкти у двох областях.

Суспільство, 28.01.2023 21:22