Фото: mil.in.ua

Чому українська ППО не може одразу знищувати всі російські ракети: роз'яснення військових

Протиповітряна оборона України не може одразу перехоплювати всі російські ракети та дрони. Лінія фронту є дуже великою.

Про це в етері телемарафону заявив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

Військовий назвав дві основні причини, які перешкоджають силам ППО працювати на повну силу.

"По-перше, лінія фронту надзвичайно велика — станом на 9 травня вона сягає приблизно 2,5 тисячі кілометрів, і наявних в України ресурсів недостатньо, щоб покрити її усю. Друга ж причина, яку назвав полковник — необхідність постійно переміщувати сили ППО, щоб ворог не дізнався про їхнє розташування", — зазначив Ігнат.

Ігнат наголосив, що з території Білорусі також здійснюються пуски ракет, оскільки на початку вторгнення білоруський режим вже надав свою країну росіянам для атаки Україну.

"Далі є територія північних областей, з Росією — це Чернігівська, Сумська, Харківська області; далі лінія бойового зіткнення на Сході, узбережжя Чорного моря і Придністров'я. Атаки можуть відбуватися, і вони відбуваються, з різних напрямків", — додав військовий.

Також речник Повітряних сил нагадав, що Україна зазнавала атак навіть з територій окупованого Росією Придністровʼя та Молдови, тому надзвичайно важко покрити весь повітряний простір нашої держави. На цю мить Україні необхідна велика кількість систем протиповітряної оборони.

Юрій Ігнат нагадав, що системи ППО потрібно постійно переміщувати, щоб ворог не міг дізнатись про їх розташування. Цей факт також ускладнює процес знешкодження російських ракет. Наразі системи ППО заточені на захист великих міст та державних установ.

Нагадаємо, уночі 9 травня рашисти завдали масованого удару по території України. Для цього рашисти використали крилаті ракети морського та повітряного базування. Загалом за дві хвилі обстрілу України у ніч на 9 травня 2023 року російські окупанти здійснили пуски 25 крилатих ракет Калібр та Х-101/Х-555, 23 із них знищено протиповітряною обороною.

Також повідомлялось, що станом на 12:30 9 травня на бойовому чергуванні збільшилася кількість ворожих кораблів. Загальний залп ракет у Чорному та Середземному морях становить 36.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2023 19:27