Фото: Pixabay

Масштабна повітряна тривога: у Києві пролунали вибухи

По всій Україні вночі 9 травня оголосили повітряну тривогу. У Києві та області було чути звуки вибухів.

Як повідомила Київська міська військова адміністрація, у столиці та на її околицях працює протиповітряна оборона.

"Працює ППО! Зберігайте спокій! До відбою  повітряної тривоги перебувайте в укриттях!" — поінформували у відомстві.

Повітряну тривогу у столиці оголосили о 04:04. Вже через годину КМВА зазначила, що на околицях міста відпрацювала ППО. Станом на 05:33 по всій Україні зберігається небезпека ворожих обстрілів.

мапа тривог

Карта повітряних тривог із сайту alerts.in.ua

Масований обстріл 8 травня

У ніч на понеділок, 8 травня, Росія здійснила масований обстріл Києва дронами. 36 БпЛА прямували на столицю — їх усі вдалося збити українським захисникам. Водночас уламки безпілотників упали у різних районах Києва.

Так, у Святошинському районі уламки впали на житловий будинок, проїжджу частину. Там пошкоджено автівки та травмовано п'ятьох людей. У Солом’янському районі було пошкоджено резервуар (5т) з витоком дизельного палива. Поблизу на стоянці пошкоджено 15 вантажних та п'ять легкових авто. Також було пошкоджено газову трубу, внаслідок чого на місці події почалася пожежа. Мер Києва Віталій Кличко назвав цю атаку на місто наймасовішою за час воєнних дій.

Також уночі 8 травня Росія обстріляла ракетами Х-22 Одещину. Там зафіксовано влучання у склад із гуманітарною допомогою від Товариства Червоного Хреста і по базі відпочинку на Чорноморському узбережжі. Троє працівників складу отримали незначні поранення, їм надали медичну допомогу на місці. Тіло одного чоловіка (охоронця) згодом дістали з-під завалів.

Нагадаємо, ввечері 8 травня Росія випустила ракети С-300 по Харківщині. У обласному центрі чули п'ять вибухів — за даними місцевої влади, "прильоти" прийшлися на передмістя. На Дніпропетровщині працювала ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2023 05:33