Фото: Суспільне

Наймасованіша атака: Кличко повідомив нові деталі нічного обстрілу дронами Києва (фото)

У ніч проти 8 травня російські війська вкотре атакували Україну дронами іранського виробництва Shahed-136. На столицю України було спрямовано 36 безпілотників, які успішно збили сили протиповітряної оборони.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

За його словами, усього ворог атакував країну майже 60 дронами, 36 із яких летіли на Київ.

"Це була наймасовіша атака нашого міста за час воєнних дій. Хочу подякувати нашим повітряним силам, які збили всі 36 дронів", — сказав мер Києва.

Відзначимо, у деяких районах столиці зафіксовані руйнування унаслідок падіння уламків БпЛА. Зокрема, пошкоджень зазнав дитсадок, школа та газопровід міста. На щастя, жертв серед цивільного населення немає. 

"Але п'ять людей отримали травми, двоє з них перебувають у лікарні, одного прооперували. Лікарі кажуть, що загрози життю немає", — додав Кличко. 

Мер міста пообіцяв, що влада надасть необхідну допомогу постраждалим та оперативно після висновків спеціальної комісії відновить пошкоджене житло.

Атака дронами Києва

Через падіння уламків у Святошинському районі пошкоджено сім автомобілів і ще одне авто горіло, зафіксовано падіння уламків на житловий будинок, пошкоджені вікна, фасади, є падіння уламків на проїжджу частину. Травмовано п'ять осіб, їм надана медична допомога.

У Солом'янському районі пошкоджений резервуар (5 т) з витоком дизельного пального (без загоряння). На стоянці пошкоджено 15 вантажних та п'ять легкових авто.

У Шевченківському районі столиці, ймовірно, сталось падіння уламків на окрему двоповерхову будівлю. Пошкоджено газову трубу високого тиску з горінням газового факела. Працює переносний лафетний ствол, полум'я збито, працює ДСНС та газова служба. 

Нагадаємо, у мережі показали відео руйнування столичної багатоповерхівки, куди влучили уламки дрона. "Шахед" зруйнував декілька поверхів будівлі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.05.2023 11:51