Фото: соцмережі

Чому ЗСУ застрягли на Лиманському напрямку: роз'яснення військових

Збройні сили України ведуть бої на Лиманському напрямку у Луганській області. На цю мить погода та наявні ресурси поки не сприяють для наступу.

Таку заяву зробив представник Східного угруповання військ ЗСУ в ефірі телемарафону.

"Ряд факторів впливає, по-перше, ми — не росіяни. Ми не кидаємо наші підрозділи, коли не маємо резервів, достатньої вогневої підтримки. Тому ми діємо так, як приписує адекватна сучасна військова наука. Коли у нас були ці можливості, ми просувалися — погодні умови, резерви", — пояснив він.

Військовий зазначив, що відсутність просування не означає, що бої припинилися. Українські воїни на даному напрямку продовжують знищувати логістику та склади ворога.

"Бойові завдання бувають різні — це не завжди наступальні дії. Це виснаження противника, а є момент, коли ти можеш перейти до більш рішучих дій і прорвати оборону противника, як у Харківській області було", — додав речник.

За словами військового, наступ військ залежить не лише від наявних ресурсів, але й від погодних умов. Він також зазначив, що для контрнаступу потрібно зібрати "потужний кулак", маючи на увазі військову допомогу партнерів.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков сьогодні, 31 січня, зустрінеться з президентом Франції Емануелем Макроном. Резніков відвідає Париж, щоб обговорити надання Україні винищувачів F-16.

Війна, 31.01.2023 14:11