Чотири українські кораблі вже скористалися коридором у Чорному морі

Уже є чотири позитивні кейси щодо виходу цивільних суден з українських портів на південному узбережжі. Збройні сили України роблять усе можливе, щоби це відбувалося безпечно.

Про це заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук під час брифінгу в "Медіацентрі Україна — Укрінформ".

"Три з них покинули акваторію Чорного моря, один — перебуває у портах Румунії, це у нього була точка, в яку він планово мав зайти", — зазначив він.

За його словами, коридор працює, він визначений Військово-морськими силами ЗСУ як найбільш безпечний.

"У нашій зоні відповідальності збройні сили роблять усе необхідне для того, щоби забезпечити безпеку цих суден, і відповідно ми готові до викликів, які можуть відбутися", — додав він.

Водночас Речник ВМС ЗСУ зазначив, що у південно-західній частині Чорного моря наразі російські окупанти відсутні.

Нагадаємо, що в серпні торговельні судна, які йдуть до та з портів України, отримали тимчасові коридори. Попри це, є попередження про постійну військову загрозу та мінну небезпеку з боку Російської Федерації.

Міжнародна морська організація закликала Росію дотримуватися міжнародних конвенцій та припинити загрози торговельному судноплавству в Чорному морі.

Маршрути насамперед використовують для можливості виходу цивільних суден, що перебувають в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний ще з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Економіка, 07.09.2023 13:49