Фото: ВМС

Україна оголосила тимчасові коридори до та з чорноморських портів, — ВМС

Торговельні судна, які йдуть до та з портів України, отримали тимчасові коридори. Попри це, є попередження про постійну військову загрозу та мінну небезпеку з боку Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба Військово-морських сил України.

"Міжнародна морська організація закликала Росію дотримуватися міжнародних конвенцій та припинити загрози торговельному судноплавству в Чорному морі. Вказані маршрути в першу чергу використовуватимусь для можливості виходу цивільних суден, що перебувають в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний ще з початку повномасштабного вторгнення Росії", — йдеться у повідомленні.

У ВМС зазначають, що до проходу маршрутами допускатимуться судна, власники/капітани яких офіційно підтверджують готовність до плавання в такій безпековій ситуації. 

І додають, що останнє судно з українським продовольством покинуло одеський порт 16 липня. Після цього, 17 серпня, Росія вийшла із зернової угоди і розпочала потужну атаку південних регіонів, чим фактично заблокувала українські порти.

Нагадаємо, у ВМС зазначили, що попри те, що Росія демонстративно вийшла із "зернової угоди", повноцінної блокади Чорного моря наразі немає. Зокрема, і через те, що Кремль боїться за наслідки атак по іноземних суднах. Він наголосив, що для того, аби море було заблокованим, армія РФ мала б вивести туди потужний склад своїх кораблів і бути готовою до нанесення вогневого ураження. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.08.2023 17:18