Фото з Facebook

"Цілодобові штурми": командир ЗСУ повідомив про загострення на Куп'янському напрямку

Окупаційні війська Російської Федерації намагаються захопити Куп’янськ-Вузловий. Йдеться про стратегічно важливу залізничну розв’язку на Куп’янському напрямку.

Про це в ефірі "Радіо Свобода" повідомив командир підрозділу розвідки Сухопутних військ Денис Ярославський.

За його словами, що спроби штурмів не припиняються, але ворожа армія зазнає великих втрат.

"Ворог намагається штурмувати нас цілодобово. Він намагається відбити Куп’янськ-Вузловий. Це дійсно стратегічна залізнична розв’язка, за яку він намагається вхопитися і наносить ураження по переправах, по всіх об’єктах, що можуть нас відрізати від Куп’янська-Вузлового. Ми не відчуваємо, що ворога стає менше. Знаємо, що він намагається найближчим часом спробувати повторні штурмові дії. Ситуація дуже важка", — сказав він.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, 23 жовтня українські війська просунулися на південь від Бахмута на тлі контрнаступних операцій. Це відбувається у межах наявних комплексних заходів в районі Бахмута і на заході Запорізької області.

На геолокаційних кадрах, опублікованих 22 жовтня, видно, що українські війська перетнули залізничну лінію на північ від Кліщіївки (7 кілометрів на південний захід від Бахмута), що підтверджує попередні заяви українського Генерального штабу та російських військкорів. У Генштабі України також повідомили, що українські війська продовжують наступальні дії на Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.10.2023 19:36