Фото: Генштаб ЗСУ

В ISW повідомили про успіхи Сил оборони поблизу Бахмута: зведення аналітиків

У понеділок, 23 жовтня, українські війська просунулися на південь від Бахмута на тлі контрнаступних операцій. Це відбувається у межах наявних комплексних заходів в районі Бахмута і на заході Запорізької області. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

На геолокаційних кадрах, опублікованих 22 жовтня, видно, що українські війська перетнули залізничну лінію на північ від Кліщіївки (7 кілометрів на південний захід від Бахмута), що підтверджує попередні заяви українського Генерального штабу та російських військкорів. У Генштабі України також повідомили, що українські війська продовжують наступальні дії на Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямі.

Мапа ISW

Ситуація на фронті

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили близько 10 атак противника в районах населених пунктів Богданівка, Хромове, Кліщіївка, Андріївка Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів неподалік Кліщіївки та Нью-Йорка. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 15 населених пунктів, зокрема, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Часів Яр Донецької області.

На Запорізькому напрямку українські воїни відбили атаку противника південно-східніше Малої Токмачки Запорізької області. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Новодарівки, Оріхова, Малої Токмачки, П’ятихаток Запорізької області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 25 населених пунктів, зокрема, Полтавка, Гуляйпільське, Роботине, Мала Токмачка, Новоданилівка Запорізької області.

Нагадаємо, за даними британської розвідки втрати російських окупантів у війні проти України збільшилися на 90%. Це є наслідком численних штурмів Авдіївки ворожою армією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.10.2023 06:10