Ціна агресії має невпинно зростати для Росії, - Іванна Климпуш-Цинцадзе

13 ВЕРЕСНЯ 2017 11:17

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе обговорила з радником Президента США з питань національної безпеки Гербертом Реймондом МакМастером питання протидії російській агресії та імплементації важливих реформ в Україні. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на сайт Кабміну.

Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала Генералу МакМастеру за незмінну підтримку США у протидії російській агресії та імплементації важливих реформ в Україні.

Також, І.Климпуш-Цинцадзе високо оцінила зусилля представника США з питань України Курта Волкера, спрямовані на виконання Росією Мінських домовленостей. Вона подякувала американській стороні за допомогу з протидії російській агресії, зазначивши, що критично важливим для України залишається надання летальної оборонної зброї.

«Ми можемо ефективно стримувати російську агресію лише тоді, коли Кремль розуміє, що ми володіємо більш розвиненими технологіями та обладнанням, ніж ті, що належать російським військовим, і коли вони усвідомлюють, що подальші військові дії коштуватимуть їм дуже дорого», – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе, додавши, що це збереження життів українських вояків.

Віце-прем'р зазначила, що від надання контр-батарейних радарів середньої дальності відсоток загиблих від мінометного вогню серед загальної кількості загиблих зменшився з 47% до 17%".

Окремо Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала США продовжувати консолідацію міжнародних санкційних зусиль, спрямованих на припинення російської агресії і відновлення територіальної цілісності України.

«Антиросійські санкції можуть послаблюватися чи зніматися лише після відновлення повного державного контролю на Донбасі і повернення Криму», - наголосила вона.

Політика, 13.09.2017 11:17