Фото: Pixabay

Ціна на золото встановила новий рекорд: аналітики назвали причини

Через військові конфлікти у світі ціни на золото зросли до історичного максимуму. Експерти очікують, що вартість дорогоцінного металу продовжить зростати.

Як повідомляє Reuters, спотове золото подорожчало на 0,9% до 2395,56 доларів за унцію. За рік ціни на золото зросли на 15%.

"Одна річ, яка безперечно сприяє покупці золота, — це війни, що відбуваються по всьому світу. Якщо ми подивимося на історію, це завжди відбувалося, оскільки золото — це безпечна гавань в плані інвестицій", — каже аналітик ACY Securities Лука Сантос.

Інфорграфіка цін на золото

Інфографіка світових цін на золото. Джерело: Reuters

Старший аналітик ActivTrades Рікардо Евангеліста заявив, що в золота існує потенціал для зростання в ціні на тлі підвищення попиту на надійні активи через високу тривожність серед інвесторів, яка пов'язана із загостренням геополітичних конфліктів.

Чому інвестори купують золото?

  1. Оскільки золото є вичерпним ресурсом і його кількість у світі обмежена, воно не боїться інфляції, а його ціна зростає в періоди високої інфляції. 
  2. Стабільність золота робить його привабливим активом в умовах геополітичної нестабільності. Особливо коли світові події, такі як конфлікти, економічні кризи, політичні негаразди тощо, можуть сильно впливати на валюти та фінансові ринки.

Нагадаємо, за даними Державної служби статистики, в Україні інфляція у листопаді 2023 року сповільнилося до 5,1%. Це мінімальне значення з грудня 2020 року, коли цей показник становив 5,0%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 12.04.2024 15:44