Фото: Офіс президента

"Цієї осені вирішується, що буде далі у війні": Зеленський розкрив подробиці свого візиту до США

У неділю, 22 вересня, президент Володимир Зеленський розпочав свій візит до Сполучених Штатів Америки. Там гарант представить план перемоги України та проведе низку важливих зустрічей зі світовими лідерами.

Під час свого вечірнього відеозвернення очільник держави наголосив, що цей візит буде особливим.

"Саме цієї осені вирішується, що буде далі у цій війні. Разом із партнерами можемо посилити наші позиції, як потрібно для нашої перемоги, спільної перемоги, — для дійсно справедливого миру", — зауважив президент.

Зеленський зауважив, що Україна представить у Сполучених Штатах свій план перемоги, і першим його побачить американський лідер Джо Байден. Також із планом ознайомляться обидві партії Конгресу США, а також кандидати у президенти США Камалі Гарріс та Дональд Трамп.

"Америка має всю достатню силу, щоб разом з Україною, разом із нашими союзниками та партнерами забезпечити те, чого ми прагнемо найбільше. Нам потрібен мир. Саме так, як передбачено Формулою миру. Саме так, як передбачено Статутом ООН. Ми все для цього робимо", — зауважив гарант.

За словами очільника держави, найближчими днями він також планує зустрітися з лідерами країн Глобального Півдня, G7, Європи, із керівниками міжнародних організацій. 

"Саме зараз визначається, що буде спадщиною нинішнього покоління державних лідерів. Тих, хто у найвищих кабінетах. Найближчими днями будуть зустрічі з лідерами країн Глобального Півдня, G7, Європи, з керівниками міжнародних організацій – із багатьма, хто допомагає консолідувати світ. Дуже вагомі зустрічі з представниками Сполучених Штатів. Справжній мир і справжня перемога України та міжнародного права — ось що нам потрібно", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, 19 вересня стало відомо, що кандидати в президенти США Дональд Трамп і Камала Гарріс зустрінуться з Володимиром Зеленським наступного тижня. Трамп планує провести перемовини з українським президентом на полях засідання Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку, Гарріс — готова до розмови у Вашингтоні.

Також Зеленський під час свого візиту до США проведе зустріч із канцлером Німеччини Олафом Шольцом та прем'єр-міністром Японії Фуміо Кісідою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.09.2024 23:25