Фото: Володимир Зеленський / Telegram

Зеленський прибув до США й озвучив своє головне завдання

У неділю, 22 вересня, президент Володимир Зеленський прибув до Сполучених Штатів Америки з офіційним візитом. У США в українського лідера заплановано низка зустрічей та перемовин.

Про це повідомляє "Укрінформ".

За даними видання, наразі очільник держави прибув до Нью-Йорка де візьме участь у заходах в межах тижня високого рівня Генеральної Асамблеї ООН. 

Крім того, від сьогодні у Зеленського заплановано низку двосторонніх зустрічей з лідерами держав та міжнародних організацій, а також керівниками американських компаній щодо забезпечення енергетичних потреб нашої держави. Також гарант виступить на Саміті майбутнього у штаб-квартирі ООН.

Водночас у своєму Telegram-каналі Зеленський підтвердив, що його офіційний візит до США стартував. За його словами, головне завдання даної поїздки — зміцнення України.

"Прибули до Сполучених Штатів Америки. Головне завдання — зміцнення України, захисту всіх наших людей. Цю війну можна завершити справедливим миром тільки на основі глобальної роботи. Кожен, хто цінує життя, може допомогти. І найбільш дієва допомога — це рішучість. План перемоги України буде на столі в усіх наших союзників", — наголосив Зеленський.

У вівторок, 24 вересня, він візьме участь у засіданні Ради Безпеки ООН з українського питання, а у середу, 25 вересня, у Зеленського запланований виступ на загальних дебатах у Генасамблеї ООН.

Нагадаємо, 19 вересня стало відомо, що кандидати в президенти США Дональд Трамп і Камала Гарріс зустрінуться з Володимиром Зеленським наступного тижня. Трамп планує провести перемовини з українським президентом на полях засідання Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку, Гарріс — готова до розмови у Вашингтоні.

Також Зеленський під час свого візиту до США проведе зустріч із канцлером Німеччини Олафом Шольцом та прем'єр-міністром Японії Фуміо Кісідою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.09.2024 22:22