Дмитро Лиховій. Скріншот з відео

CNN повідомило про близько 50 тисяч росіян на Запорізькому напрямку. Що кажуть у ЗСУ?

Російські загарбники буцімто стягнули на Запорізький напрямок близько 50 тисяч військових. Водночас ця кількість окупантів не становить такої загрози, як в Авдіївці, що на Донеччині.

Про це повідомив спікер оперативно-стратегічного угрупування "Таврія" Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону. Військовий відреагував на статтю CNN, у якій йшлося, що окупанти масово нарощують присутність на Півдні України, зокрема на Запорізькому напрямку.

"Ці кілька десятків тисяч людей з окупаційної армії не чинять такого тиску, як в Авдіївці, тому що це інші обставини та умови. Запорізький напрямок має значну протяжність, і противник розподіляє всю цю кількість уздовж цієї лінії своєї фортифікації", — зазначив Лиховій.

При цьому, наголосив він, якщо ворог вирішить відвести свої сили з флангів, то українські захисники можуть цим скористатися і зайти туди.

Зазначимо, 19 лютого CNN з посиланням на неназвані російські та українські джерела повідомило, що ворог на Запорізькому напрямку уже зосередив 50-тисячне угрупування своїх солдатів.

Як відомо, напередодні на Запорізькому напрямку Збройні сили України зірвали повторний наступ російської армії та розгромили ворожу техніку. Ворог пішов у штурм вночі.

Нагадаємо, американський Інститут вивчення війни днями повідомляв, що темп російських наступальних операцій під Авдіївкою різко сповільнився після захоплення окупантами міста. За даними аналітиків, ворожі війська займаються перегрупуванням та проводять операції із зачистки населеного пункту.

Крім цього, в ISW вказують, що українські сили, ймовірно, зможуть створити нові оборонні лінії неподалік від Авдіївки, що ймовірно стане кульмінацією російського наступу в цьому районі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.02.2024 01:14