Фото: skybooking.uа

COVID-19 повертається: лондонський аеропорт скорочує кількість рейсів через спалах захворюваності

В лондонському аеропорту Гатвік скорочують рейси через спалах захворюваності серед персоналу. Близько 30% співробітників відділу хворіють, у деяких виявили COVID-19.

Про це повідомляє schengenvisainfo.com.

Зазначається, що аеропорт Лондона вирішив скоротити кількість рейсів до 800 на день. Ліміт на вильоти та прильоти встановлений до неділі. Найбільша кількість скасувань припаде на п'ятницю, 29 вересня.

"Враховуючи рівень захворюваності, з яким ми зіткнулися протягом останніх кількох тижнів, ми вважаємо, що обмеження кількості рейсів цього тижня є відповідальним, щоб зменшити ризик щоденних збоїв у пасажирів, які користуються аеропортом", — зазначили у Національній службі повітряного руху (NATS).

У компанії принесли вибачення пасажирам і пояснили, що через ситуацію вони не можуть керувати нормальними потоками в аеропорту. Обмеження через COVID-19 діяли до 2022 року, і протягом цього періоду людям було заборонено подорожувати, а також займатися звичайними справами, як це було до пандемії.

Варто зазначити, що офіційний веб-сайт уряду Великої Британії для даних і статистики щодо коронавірусу (COVID-19) показує, що в період з 10 по 16 вересня було зареєстровано 10195 позитивних випадків зараження. За цей період близько 2767 людей були госпіталізовані через вірус COVID-19.

Нагадаємо, в одному з будинків для людей похилого віку у Великій Британії виявили спалах нового варіанту коронавірусу. Він небезпечний тим, що легко передається. Зазначається, що у 22 жителів і шести співробітників цього закладу був виявлений варіант Вa.2.86. Вперше його виявили 18 серпня.

Всесвітня організація охорони здоров'я 5 травня оголосила про завершення пандемії COVID-19. За даними ВООЗ, станом на 1 січня 2023 року українці отримали 34 939 868 доз вакцини проти COVID-19. На території України з 1 липня більше не діють карантинні обмеження через COVID-19.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.09.2023 14:39