Фото: Офіс президента

Данілов назвав ймовірних союзників Росії у війні з Україною

Секретар РНБО Олексій Данілов назвав країни, від яких Росія чекає на допомогу в війні з Україною. Є небезпека, що РФ таки знайде союзників.

Про це повідомляє секретар РНБО Олексій Данілов розповів в інтерв’ю “Радіо Свобода".

Затяжна війна вигідна не лише Росії.

"На жаль, це позиція не тільки Росії. Є країни, які цю позицію підтримують. З урахуванням того, що кожна країна має свій власний інтерес, має свій власний зиск з тих чи інших подій, які відбуваються у світі. Ми маємо бути свідомі цих речей. Маємо розуміти і робити певну корекцію на ці речі. Я можу сказати, що надія Росії, що вони її будуть тягнути дуже довго, Щоправда, у них внутрішній потенціал вже перебуває на певній межі", — заявив Данілов.

Зараз Росія активно шукає союзників.

"Єдине, що їм треба для того, щоб підсилюватися, їм треба залучати інші країни. Нам ці країни відомі. Це перш за все Іран, який допомагає їм на сьогодні зброєю, це ще є декілька країн, які є в зоні ризику, але вони ще не перейшли ту межу. І, звичайно, є велике сподівання у росіян на великий Китай, що Китай буде допомагати Росії. Ми не розуміємо, для чого Китаю допомагати Росії, для чого потрібна ця річ. Тому що Китай — велика країна, країна, яка має свій шлях розвитку. І чи буде поєднання цих речей, тоді треба розуміти, як на це має реагувати світ.

Майте на увазі, що якщо ви подивитеся торговельні баланси Китаю, то найбільші обсяги торгівлі Китай має зі США і з ЄС. Це ж не значить, що вони мають припинити ці речі. Є різні процеси. Є питання торгівлі, є питання інше, а є питання військові. От ця межа, розмежування цих речей — вона є дуже і дуже важливою та чутливою", — сказав секретар РНБО.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов зробив нову заяву про контрнаступ ЗСУ. Він відбудеться в найближчі місяці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.03.2023 12:00