Олексій Данілов. Джерело: Офіс президента України

Данілов назвав впливову країну Європи, яка "кишить" російськими шпигунами

Україна неодноразово попереджала Німеччину про те, що ця європейська країна переповнена російськими шпигунами. Вони прослуховують розмови багатьох німецьких чиновників.

Про це розповів секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов в інтерв'ю The Times.

Він зізнався британським журналістам, що владу Німеччини неодноразово попереджали про це. Українські офіційні особи в розмовах із німецькими колегами зазначали, що їхня країна буквально пронизана новим поколінням російських шпигунів, і що Берлін "вразливий" до шпигунства.

На думку секретаря Ради національної безпеки й оборони, шпигунська мережа Москви в Німеччині настільки глибока, що Росія змогла отримати доступ до таємних переговорів, зокрема, про гіпотетичне надання ракет Taurus Україні.

"Ми неодноразово попереджали наших партнерів про шпигунську мережу росіян, які дуже активно діють у Німеччині. Вони прослуховують розмови німецьких чиновників, і ми думаємо, що це не останній "злив", — запевнив Данілов.

За його словами, до 1989 року у Німеччині було багато російських шпигунів, тепер цим займаються їхні сини та доньки.

Нагадаємо, в лютому стало відомо, що група людей на території Великої Британії займалася збором розвідувальної інформації на користь Росії. Йдеться про шістьох осіб, які усі є вихідцями з Болгарії. Чотирьох чоловіків і двох жінок звинувачують у змові з метою шпигунства та "збору інформації, призначеної для того, щоб бути прямо чи опосередковано корисною для ворога", зокрема, в період із серпня 2020 року до лютого 2023 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 09.03.2024 12:46