Фото ілюстративне зі соцмереж

У Британії спіймали групу російських шпигунів

Британські правоохоронці встановили, що група людей на території їхньої країни займалася збором розвідувальної інформації на користь Росії. Йдеться про шістьох осіб, які усі є вихідцями з Болгарії.

Про це повідомив Sky News. Чотирьох чоловіків і двох жінок звинувачують у змові з метою шпигунства та "збору інформації, призначеної для того, щоб бути прямо чи опосередковано корисною для ворога", зокрема, в період із серпня 2020 року до лютого 2023 року, розповіли в поліції.

У Скотленд-Ярді додали, що цю інформацію нібито збирали з "метою, що завдає шкоди безпеці та інтересам держави".

Нещодавно шостому фігуранту, громадянину Болгарії Тіхоміру Іванчеву, висунули звинувачення у нібито шпигунстві на користь Росії. Він проживав у Ектоні на заході Лондона. Чоловіка взяли під варту, і він має постати перед Вестмінстерським магістратським судом у середу. 37-річного фігуранта заарештували 7 лютого в рамках розслідування, яке очолює Антитерористичне командування Метрополітену. Також зазначається, що його випустили під заставу, а у вівторок висунули звинувачення.

"Шостого підозрюваного ідентифікували та заарештували в результаті розслідування, яке провели після попередніх п’яти арештів у цьому розслідуванні, та разом із Королівською прокуратурою висунули звинувачення", — розповів Домінік Мерфі, який очолює відділ боротьби з тероризмом.

Інших обвинувачених — трьох чоловіків і двох жінок — підозрюють у змові з метою збору інформації, яка була би корисною для ворога в період зі серпня 2020 року по лютий 2023 року.

Це 46-річний Орлін Русев, 42-річний Бізер Джамбазов, 32-річна Катрін Іванова, 32-річний Іван Стоянов і 29-річна Ваня Габерова. Очікується, що суд над ними триватиме чотири місяці. Він має розпочатися у жовтні.

Нагадаємо, що Агентство внутрішньої безпеки Польщі затримало у Вроцлаві громадянина України, який шпигував для російських спецслужб. Зловмисник стежив за об’єктами стратегічного значення Польщі та планував їх підпалити.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.02.2024 08:38