Фото ілюстративне. Джерело: abw.gov.pl

У Польщі затримали українця, який шпигував для російських спецслужб

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі затримали у місті Вроцлав громадянина України, який шпигував для російських спецслужб. Зловмисник стежив за об’єктами стратегічного значення Польщі та планував їх підпалити.

Про це повідомляє видання Polsatnews із посиланням на заяву польського уряду.

"Агентство внутрішньої безпеки встановило, що громадянин України, діючи за дорученням російських спецслужб, планував на території Республіки Польща вчинити дії з метою підпалу об’єктів у Вроцлаві, які розташовані в безпосередній близькості до елементів інфраструктури стратегічного значення", йдеться в повідомленні.

Зазначається, що чоловікові інкримінували участь в організованому міжнародному злочинному угрупованні, а також планування диверсійно-підривної діяльності на території Польщі на замовлення російських спецслужб. За це підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років.

У ході слідства, польські правоохоронці виявили у чоловіка докази спланованого злочину. Районний суд Вроцлава вже обрав громадянину України запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до квітня поточного року.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року у Польщі правоохоронці затримали громадянина України, який працював на розвідку Росії. Зловмисник вів спостереження за військовими об'єктами та морськими портами. Росія систематично надсилала йому винагороду за виконану роботу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.02.2024 10:24