Фото: РНБО

Данілов про звільнення Криму: У Росії немає шансів перемогти Україну військовим шляхом

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов вважає, що у Російської Федерації немає шансів перемогти Україну військовим шляхом. Зокрема, він переконаний, що усі окуповані території будуть звільнені, у тому числі й Крим.

Про це він розповів в інтерв'ю NV.

"Точно можу сказати, що, перше — шансів у Росії перемогти нас військовим шляхом немає. Друге — перемога буде за нами. І третє — ми звільнимо усі наші території. Питання тільки часу", — наголосив він.

До того ж секретар РНБО зазначив, що хотілося, щоб ця перемога настала якомога скоріше.

"Це залежить від постачання зброї у тому числі від партнерів", — пояснив Данілов.

При цьому, він наголосив, що постачання озброєння з країн-союзників до України відбувається, а твердження про те, що це постачання припиниться, бо Заходу набридне допомагати — це усе інформаційні вкиди Росії, які не відповідають дійсності.

Данілов переконаний, що Росія зараз знаходиться у вкрай складному становищі і тому намагається зробити все для того, щоб в Україні виникла внутрішня дестабілізація.

"Для цього треба, щоби нам не постачали зброю. Треба впливати на ті країни, на які вони можуть впливати. Для цього треба розповідати, що ми "фашисти" і багато інших нісенітниць", — сказав він.

Секретар РНБО запевнив, що в України немає обмежень щодо звільнення усіх українських земель, які знаходяться в окупації.

"У нас точно немає червоних ліній у тому, що стосується звільнення наших територій. Ми маємо їх звільняти. Крим — це територія нашої країни. Це визнають усі цивілізовані країни світу", — наголосив Данілов.

Також він сказав, що удари по російській території західною зброєю — це інше питання, а не дестабілізація.

"Коли інколи там щось відбувається, треба розуміти, хто має до цього відношення і яка зброя при цьому використовується. Я точно можу сказати, що не завжди ми там присутні. Є московські партизани. Є російські партизани. Це точно не західна зброя", — повідомив секретар РНБО.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Крим можна звільнити політичним шляхом без активних бойових дій. На його думку, для цього Силам оборони потрібно вийти на адмінмежу з окупованим півостровом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.09.2023 21:26