Фото: mil.in.ua

Данія виділила Україні новий пакет допомоги: що туди увійшло

Україна отримає від Данії понад 190 млн доларів військової допомоги. До пакета допомоги увійдуть ракети для протиповітряної оборони.

Про це повідомляє Міністерство оборони Данії.

Виділені Данією кошти будуть спрямовані на закупівлю артилерійських снарядів для України.

Що отримає Україна від Данії

В Міноборони Данії наголосили, що високим попитом в Україні користуються ракети для ППО, інші види боєприпасів, транспортні засоби для саперних робіт. Також у відомстві додали, що були виділені фінанси на закупівлю артилерійських снарядів.

"Це частина пакета пожертвувань для України, щодо яких уряд сьогодні провів консультації з Радою із зовнішньої політики", — йдеться у повідомленні.

В.о. міністра оборони Данії Троелс Лунд Поульсен відзначився гучною заявою заявивши, "що сьогоднішній пакет допомоги посилає важливий сигнал про те, що Данія буде на боці України стільки, скільки необхідно".

"Я щасливий, що під егідою ЄС ми спільно закуповуємо артилерійські боєприпаси та безоплатно передаємо їх Україні, що є абсолютно необхідним для визвольної боротьби України", — додав він.

За словами Поульсена, Данія виділить майже 44 мільйони доларів на спільні закупівлі ЄС артилерійських боєприпасів для України.

"Міжнародна співпраця абсолютно необхідна для постійної підтримки боротьби українців за свободу. На жаль, здається, що війна затягується, і за допомогою численних пожертвувань ми і наші союзники посилаємо сильний сигнал про те, що ми підтримуємо українців у довгостроковій перспективі", — додав в.о. міністра оборони Данії.

Зазначається, що пакет допомоги було складено на основі потреб і запитів з боку України.

Нагадаємо, у столиці Данії Копенгагені, ймовірно, відбулася секретна мирна конференція для України. Окрім представників кількох західних країн, у ній буцімто також взяли участь дипломати з глобального Півдня — Китаю, Індії, Бразилії та Південної Африки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.06.2023 18:01