Фото: mil.in.ua

У Данії провели секретну конференцію щодо України, — Deutschlandfunk

У столиці Данії Копенгагені, ймовірно, відбулася секретна мирна конференція для України. Окрім представників кількох західних країн, у ній буцімто також взяли участь дипломати з глобального Півдня — Китаю, Індії, Бразилії та Південної Африки. 

Про це повідомляє німецька радіостанція Deutschlandfunk.

Згідно з повідомленнями, головною метою конференції було заручитися підтримкою з боку країн, які досі були переважно нейтральними або обережними у війні в Україні. За інформацією студії ARD у Брюсселі, офіційні мирні переговори можуть відбутися вже у липні. 

"Данські ЗМІ та французьке інформаційне агентство AFP повідомили, що ініціатива конференції надійшла від України", — йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що уряд Данії офіційно не прокоментував зміст або учасників.

Нагадаємо, парламент Данії схвалив черговий пакет військової допомоги Україні на 2,95 мільярда євро. Також Данія готова передати Україні два винищувачі F-16. Єдина умова — повинна бути згода Сполучених Штатів Америки.

Раніше повідомлялося, що Україна отримає від Данії збільшену військову підтримку в рамках спеціального фонду. Загальна сума допомоги становитиме 21,9 млрд данських крон (3,2 млрд доларів) у 2023-2028 роках. Програма розрахована на 2023-2028 роки. Кошти для Фонду України будуть розподілені таким чином, що Данія зможе підтримати Україну додатковими 7,5 мільярдів данських крон у 2023 році, 10,4 мільярда данських крон у 2024 році та один мільярд данських крон щорічно у 2025-2028 роках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.06.2023 12:18