Скріншот з відео

Конференція з відновлення України: Шмигаль розповів про головні теми

Швидке відновлення держави та залучення приватних інвестицій стануть головними питаннями на конференції з питань відновлення України. Вона пройде протягом 21-22 червня у Лондоні

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну.

За словами прем'єра, це продовження руху до великої відбудови, який розпочали ще рік тому у швейцарському Лугано.

Шмигаль наголосив, що Україні потрібно мобілізувати якнайбільше міжнародної підтримки: йдеться як про швидке відновлення, так і про довгострокову реконструкцію.

Він зазначив, що за оцінкою Світового банку на так зване Rapid recovery України у 2023 році потрібно 14,1 млрд доларів. При цьому сума не включає наслідки, спричинені підривом Каховської ГЕС.

Під час конференції в Лондоні увагу зосередять на трьох основних аспектах.

  • Перший — це швидке відновлення. Енергетика, критична і соціальна інфраструктура, особливо відновлення житла. Україні потрібно мобілізувати потрібний на відбудову ресурс. Під час конференції пройде засідання Міжвідомчої Координаційної Платформи донорів України, так званого "фінансового Рамштайну". Наша країна розраховує на ефективні рішення.
  • Другий — залучення приватних інвестицій. Україна презентує найперспективніші напрямки для інвестування, зробить важливий крок у питанні страхування воєнно-політичних ризиків для інвесторів.
  • Третій аспект — регіони. Країна хоче активізувати горизонтальні зв’язки між українськими громадами та міжнародними партнерами для реалізації проєктів відновлення. Понад 200 проєктів уже стартувало. Україна хоче, щоб їх було набагато більше.

Очільник уряду зазначив, що за результатами конференції в Лондоні Україна очікує на підписання низки важливих угод, що прискорять відбудову країни та її розвиток.

Нагадаємо, уряд має намір запустити виплати постраждалим через підрив Каховської гідроелектростанції. Жителі підтоплених регіонів отримають компенсації у розмірі п'ять тисяч гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.06.2023 22:53