Фото: Офіс президента

"Російська агресія триватиме довго": Шольц зробив гучну заяву щодо війни в Україні

Німеччина вже виділила додаткове фінансування для України, щоб протистояти російській агресії. Наші союзники продовжать допомагати у війні з агресором.

Таку заяву зробив канцлер ФРН Олаф Шольц під час спільної прес-конференції з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Шольц наголосив, що країни Заходу мають бути готовим до того, що агресія Російської Федерації триватиме "досить довго". Тому союзники по НАТО готуються до цього.

"Німеччина підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно. У нас є необхідне фінансування в нашому бюджеті і німецька промисловість збільшує свої можливості для виробництва, ремонту та обслуговування озброєння", — сказав глава німецького уряду.

За словами Шольца, Європі зараз необхідно інвестувати у протиповітряну оборону, яка дозволить захиститися від балістичних, крилатих ракет та дронів.

Нагадаємо, Німеччина може передати Україні крилаті далекобійні ракети Taurus. З відповідною заявою виступила речниця німецького Міністерства оборони.

Крім того, у Німеччині впевнені, що Київ після перемоги стане членом Євросоюзу. Росія ж не зможе виграти війну проти України.

Додамо, 30 травня президент Володимир Зеленський провів перемовини із канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Лідери обговорили реалізацію домовленостей, досягнутих під час нещодавнього візиту Зеленського до Німеччини, та подальше зміцнення обороноздатності України, зокрема ППО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.06.2023 17:17