ДБР перевіряє посадовців Чернігівської міськради до махінацій, що стосується ремонту доріг

21 ГРУДНЯ 2021 12:40

Слідчі Територіального управління ДБР Києва перевіряють причетність посадовців Чернігівської міської ради до розтрати та привласнення бюджетних коштів під час проведення ремонту доріг в обласному центрі. Оборудка проводилась спільно зі службовцями підконтрольного управління житлово-комунального господарства та ряду приватних структур.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ДБР.

«У межах досудового розслідування ТУ ДБР Києва провело обшуки у комерційних структурах, які афілійовані з головою Чернігівської міської ради. За даними слідства, їх діяльність координувалась з одного офісного центру», - йдеться в повідомленні.

Слідчо-оперативна група ДБР під час обшуків вилучила:

чорнову фінансово-господарську звітність;

печатки 31 товариства, які підтверджують управління компаніями з єдиного центру;

1,6 мільйона гривень та 60 тис. доларів США.

Наразі проходять профільні експертизи для встановлення якості виконаних робіт.

Встановлено, що у 2021 році Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міськради провело 4 тендери на проведення ремонтних робіт дорожнього покриття на суму понад 350 мільйонів гривень. Під час закупівель посадовці умисно створювали неконкурентні умови, за результатами яких переможцем ставала визначена компанія.

«Компанія-переможець» замовляла неякісну асфальтобетонну суміш на двох місцевих заводах, пов’язаних з керівництвом Чернігівської міськради, за штучно завищеними цінами. Це призвело до проведення неякісного ремонту доріг і бюджетних втрат.

Відкрито кримінальне провадження за фактом скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, – зловживання владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Фото ДБР.

Також читайте: Прикордонники фіксують збільшення транспортного потоку під час вихідних та святкових днів

Суспільство, 21.12.2021 12:40