ДБР підозрює чотирьох столичних поліцейських у побитті адвоката та перешкоджанні його діяльності

31 ГРУДНЯ 2021 10:05

Слідчі Теруправління ДБР Києва повідомили про підозру працівниці Святошинського управління поліції Києва та трьом патрульним, які застосували силу до адвоката та перешкоджали його законній діяльності. Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ДБР.

Так, у липні 2020 року адвокат став випадковим свідком затримання поліцейськими подружжя через підозру у зберіганні наркотиків.

Він запропонував правову допомогу та усно уклав з чоловіком та жінкою відповідну угоду. Одразу після цього правник надав адвокатське посвідчення та висунув правоохоронцям законну вимогу зняти з його підзахисних кайданки, проте поліцейські відмовились.

Крім того, після прибуття слідчо-оперативної групи Святошинського управління поліції інспекторка відділу дізнання не допустила захисника до місця проведення огляду події та наказала його покинути. Також вона заборонила фіксувати слідчі дії на мобільний телефон, ігноруючи законні вимоги адвоката і затриманого.

«У свою чергу патрульні виконували протиправні вказівки інспектора. Вони відштовхували правника під час спроб підійти до свого підзахисного, вибили з його рук телефон, повалили на землю та завдали декілька ударів по тулубу.Після того правоохоронці надягли на адвоката кайданки та доставили до відділу поліції.Так, інспектор відділу дізнання підозрюється у втручанні в діяльність захисника з використанням свого службового становища (ч. 2 ст. 397 КК України), двоє патрульних - у перевищенні влади, що супроводжувалось насильством (ч. 2 ст. 365 КК України), а одному інспектору патрульної поліції інкримінуються обидві вищезгадані статті», - йдеться в повідомленні.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Фото ДБР.

Також читайте: В Telegram з'явилися нові функції

Події, 31.12.2021 10:05