Фото: ДБР

ДБР підтвердило обшуки у Котвіцького: подробиці

Державне бюро розслідувань провело обшуки у народного депутата VIII скликання Ігоря Котвіцького. Правоохоронці розслідують розкрадання колишніми високопосадовцями газу з українських надр.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Розслідувачі зауважили, що колишній нардеп за попередньою змовою з посадовцями ПрАТ "НАК "Надра України", Держгеонадра, ТОВ "Сахалінське" та комерційними структурами у період 2003-2022 років завдав значних збитків державі. Можлива сума збитків державі може сягати сотень мільйонів гривень.

"Під "патронатом" екснардепа держструктури надавали спецдозволи на видобуток газу з відвертим порушенням процедур. У результаті сировина на папері коштувала набагато дешевше, також занижувались реальні обсяги видобутку на державному родовищі. Різницю клали "до кишені" організатори оборудки", — розповіли поліцейські.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Зловмисникам може загрожувати позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Зауважимо, раніше джерела TrueUA у правоохоронних органах також підтверджували обшуки у Ігоря Котвіцького. Відомо, що Ігор Котвіцький вважається бізнес-партнером колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 

Нагадаємо, 8 лютого Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора затримало колишнього начальника митного поста "Чорноморськ-порт" Одеської митниці Державної митної служби України. Він вимагав неправомірну вигоду у розмірі 4 100 доларів.

10 лютого стало відомо, що Державне бюро розслідувань затримало детектива БЕБ за те, що той "покривав" гральний бізнес у Києві. За його "роботу" власники бізнесу виплачували посадовцю по 1,2 тис. доларів на місяць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 10.02.2023 15:26