Фото: ДБР

ДБР підтвердило обшуки у в.о мера Чернігова Ломако та розповіло подробиці

Працівники Державного бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України перевіряють законність перебування за кордоном виконувача обов'язки голови Чернігівської міської ради Олександра Ломако.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

За даними правоохоронців, посадовець організував собі відрядження з 7 травня 2023 року до Німеччини. Наразі з’ясовуються обставини яким чином він також опинився у Франції, Бельгії, Нідерландах та Польщі. За наявною інформацією, ці "канікули" тривали орієнтовно з 7 по 21 травня 2023 року.

На підставі ухвал суду від 6 жовтня 2023 року правоохоронці проводять обшуки у Чернігівській міській раді та за місцем проживання в.о. міського голови.

Обшуки у Чернігівській міській раді

Фото: ДБР

Нагадаємо, 26 жовтня Олександр Ломако заявив, що працівники ДБР прийшли до нього з обшуками. Ломако пов'язує обшуки із постом про трагедію у Драмтеатрі Чернігова, який він опублікував 24 жовтня.

Додамо, 10 жовтня Національне антикорупційне бюро та Служба безпеки України провели обшуки у представників влади та бізнесменів на Закарпатті. Зокрема, слідчі дії відбувалися у будинку міського голови Мукачева Андрія Балоги.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 26.10.2023 13:53