Фото ілюстративне, Джерело: Соціальні мережі

ДБР повідомило про підозри зрадникам з тимчасово окупованого Маріуполя: хто вони

Державне бюро розслідувань спільно з Національною поліцією повідомило про підозри десяти колишнім правоохоронцям, працівнику слідчого ізолятору та так званому "меру" тимчасово окупованого Маріуполя. Їм загрожує довічне увʼязнення.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Згідно з повідомленням, після захоплення міста російськими військами, правоохоронець, раніше вже судимий за сприяння терористичній організації, добровільно обійняв посаду так званого "голови адміністрації міста Маріуполя". Наразі він під керівництвом загарбників організовує роботу органів окупаційної влади.

Фото колаборанта

Інший зрадник — працівник слідчого ізолятора — пропустив на територію СІЗО представників збройних формувань РФ. За активну співпрацю з окупантами підозрюваний обійняв посаду керівника слідчого ізолятору так званої "державної служби виконання покарань міністерства юстиції ДНР".

Правоохоронці зрадники

Також встановлено, що протягом 2022 року десять працівників різних підрозділів правоохоронних органів в Донецькій області попри складену ними присягу зрадили українській державі, перейшли на бік ворога та почали працювати на окупаційну владу.

Фото зрадника

Так званому "меру" заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України), працівнику СІЗО у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України), екс-правоохоронцям у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила українську міжрегіональну продовольчу корпорацію в Дніпропетровській області, яка фінансувала терористичну організацію "ДНР". Компанія перерахувала у "фонд" колаборанта Дениса Пушиліна понад 4 млн грн.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.02.2023 12:53