Фото: "Одеса-Медіа"

Справа Борисова: ДБР повідомило деталі підозри одеському військкому

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру колишньому очільнику Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгену Борисову. Зокрема, справа стосується незаконного збагачення на сотні мільйонів гривень та умисного ухилення від несення служби.

Про це повідомляє прес-служба ДБР. Відомство вказує, що під час досудового розслідування зібрало величезний власний масив доказової бази. Також для неупередженого розслідування вивчались й повідомлення ЗМІ й будуть досліджені матеріали Національного агентства з питань запобігання корупції. Відомо, що раніше НАЗК виявило, що Борисов незаконно збагатився на понад 188 мільйонів гривень.

Статки Борисова

За даними правоохоронців, одне із журналістських розслідувань показало, що мати воєнкома торік придбала житловий будинок в Іспанії за понад чотири мільйони євро. А цьогоріч вони стала власницею автомобіля Mercedes-Benz EQV, який коштував майже три мільйони гривень. Та це не єдина родичка Борисова, яка має чималі статки. Зокрема, теща екс-військкома впродовж останніх років стала власницею коштовного автопарку, хоча не мала для цього достатніх коштів законного походження. До елітного автопарку увійшли Toyota Land Cruiser Prado, Mercedes-Benz G 63 AMG; Toyota Land Cruiser.

А дружина Борисова придбала офісне приміщення в Іспанії вартістю 737 тисяч євро, однак також не мала для цього достатньої кількості законно отриманих активів та доходів.

Підозра Борисову

Військкому загрожує до десяти років позбавлення волі. Йому оголосили підозру:

  • у набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи (ст.368-5 КК України);
  • у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану — вчиненні кримінального правопорушення (ч.5 ст.407 КК України);
  • в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану (ч.4 ст.409 КК України).

ДБР наголошує, що місцеперебування Борисова уточнюється.

За даними Офісу генерального прокурора, наразі вирішується питання про оголошення підозрюваного в розшук та здійснення приводу з метою розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою

Нагадаємо, що у травні ДБР повідомило Борисову про підозру за фактом зловживання службовим становищем. За даними слідства, він за винагороду наказував підлеглим не призивати тих чи інших осіб. У цій справі йому загрожує 12 років за ґратами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.07.2023 20:55