Фото: ДБР

ДБР спіймало заступника голови Федерації профспілок на спробі дати хабар

Державне бюро розслідувань викрило заступника голови Федерації профспілок України на спробі дати хабар за зміну запобіжного заходуЧиновник через посередника планував передати 150 тисяч доларів США.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Працівники ДБР викрили заступника голови Федерації профспілок України на підготовці до давання хабаря за зміну йому запобіжного заходу у справі щодо незаконного відчуження майна на понад 138 млн грн.

Нагадаємо, що у грудні минулого року працівники ДБР повідомили про підозру заступнику голови Федерації профспілок України. Він у 2019 році разом з іншими посадовцями ухвалював рішення про незаконну передачу приватному підприємству будівлі державної курортної бальнеолікарні у Києві. Згідно з висновком судової оцінково-будівельної експертизи, загальна вартість приміщення становила 138 млн 308 тис. грн. Лікарня, яка взагалі не підлягала відчуженню, була продана ще й за значно нижчою вартістю. Посадовцю повідомлено про підозру за фактом розтрати чужого майна, зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

У грудні суд першої інстанції обрав посадовцю запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою у вигляді застави в розмірі 124 млн грн, а також відсторонив його від посади заступника Голови Федерації профспілок України строком на 2 місяці. Це рішення було неодноразово пролонговано.

Також Державне бюро розслідувань продовжує системну роботу щодо очищення митниці від корупції та тіньових схем. Відомо, що правоохоронці викрили працівників Житомирської митниці, які за винагороду продовжили "нульове розмитнення" авто вже після скасування народними депутатами цієї можливості

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Події, 04.04.2023 13:30