ДБР викрило схему незаконного експорту до Європи золота та платини

Працівники Державного бюро розслідувань викрили злочинну схему незаконного експорту до Європи золота та платини, яку спільно з посадовцями Волинської митниці налагодили представники приватної київської компанії.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

За даними слідства, у двох вантажівках з причепами зловмисники намагалися вивезти за межі країни понад 45,5 тонн брухту, який містить кольорові та дорогоцінні метали. Оскільки такий експорт заборонений законом, вантаж оформили як латунний шлак. Насправді ж у вантажівках були цілі та подрібнені мікросхеми, у складі яких є платина, золото, кольорові метали. Отримувачем виступало німецьке підприємство.

дбр

"За попередніми підрахунками, вартість сировини, яку намагалися незаконно вивезти з України, становить понад 200 тисяч доларів США. За клопотанням ДБР суд арештував вантаж, а також обидва транспортні засоби, в яких перевозили контрабанду, вартість яких складає майже 150 тисяч доларів", — повідомили силовики.

дбр

Правоохоронці проводять розслідування за фактом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України). Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до шести років.

Нагадаємо, напередодні Державне бюро розслідувань повідомило про підозру п'ятьом інспекторам митного посту "Житомир-Центральний". Їх підозрюють у завданні мільйонних збитків державі.

До того ж 8 лютого ДБР затримало колишнього начальника митного поста "Чорноморськ-порт" Одеської митниці Державної митної служби України. Він вимагав неправомірну вигоду у розмірі 4 100 доларів.

У грудні 2022 року працівники ДБР викрили злочинні схеми на Дніпропетровській та Полтавській митницях, через які держбюджет втратив понад 77 млн гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.02.2023 11:02