Фото: ДБР

ДБР викрило зловмисників, які намагалися завезти в Україну контрабандного товару на суму понад 55 млн гривень

Працівники Державного бюро розслідувань викрили комерційну структуру, яка з приховуванням від митного контролю через Одеський морський порт намагалася ввезти на територію України коштовне стоматологічне обладнання на близько 25 мільйони гривень.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Також ділки возили понад 65 тисяч контрафактних електронних сигарет, обіг яких заборонений в Україні на суму понад 30 мільйонів гривень.

Контрабанду злочинці намагались провезти під виглядом "косметологічної продукції для волосся". У супровідних документах вони вказали, що вартість товару складає лише 1,6 мільйона гривень.

"За ініціативою ДБР, співробітники Одеської митниці склали протокол про порушення митних правил за ст. 483 МКУ, що тягне за собою накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товару з конфіскацією вантажу", — йдеться у повідомленні.

Наразі працівники Бюро встановлюють працівників митниці, які сприяли ділкам у незаконному ввезенню товарів. 

Нагадаємо, у Київській області правоохоронці під час оперативної роботи вийшли на чотирьох чоловіків, яких запідозрили у грабежі. Вночі вони винесли зі складських і виробничих приміщень запчастини заводу до спецтехніки з вмістом дорогоцінних металів на 4 мільйони 400 тисяч гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.11.2023 14:43