ДБР виявило на Донбасі величезний арсенал зброї

25 ЖОВТНЯ 2021 10:59

Працівники ДБР викрили великий арсенал зброї та боєприпасів, який був незаконно облаштований у селі Тоненьке Донецької області.

Як повідомляє ДБР, зловмисники облаштували схрон на території роти патрульної служби поліції особливого призначення «Кривбас» Нацполіції з Дніпропетровської області.

За оперативною інформацією, військові засоби ураження організатори планували вивезти до іншої області для перепродажу. 

Зокрема було вилучено 133 пакунки з предметами зовні схожими на: - постріли гранатометні різної модифікації  - 89 од.; - реактивні протитанкові гранати різної модифікації - 178 од.; - реактивні протитанкові гранати - 82 од.; - ручні гранати різних модифікацій -336 од.; - запали  - 329 од.; - а також близько 56 тис. набоїв різного калібру, запали для протитанкових мін, димові шашки.

Як повідомляє Бюро, наразі вивчаються джерела походження зброї та встановлення осіб, які облаштували схованку.  Вирішується питання призначення відповідних судово-балістичних, вибухотехнічних та хімічних експертиз.          

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється за статтею незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (ч. 1 ст. 263 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років. 

Події, 25.10.2021 10:59