Фото: ДБР

ДБР затримало шістьох митників, які оформляли авто без податків

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру працівникам митного посту "Городок" Львівської митниці. Вони незаконно продовжували безмитне ввезення автомобілів.

Про це повідомляє ДБР у Telegram.

З’ясувалось, що митники цього поста вчиняли протиправні дії. Наразі повідомлено про підозру ще шістьом державним інспекторам митного поста "Городок". Працівники митниці після 1 липня 2022 року продовжували оформлювати ввезені автомобілі за нульовою ставкою. Зокрема інспектори "звільнили" від сплати митних платежів 41 автомобіль.  Через це до бюджету не надійшло понад 5 мільйонів гривень.

Посадовцям митниці повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Передбачене статтею покарання — позбавлення волі на строк до шести років.

Торік вже викрило на митному пості "Городок" Львівської митниці махінації зі розмитненням автівок, які коштували бюджету понад 3,5 мільйона гривень. Підозру було повідомлено чотирьом інспекторам. 

Нагадаємо, працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру заступнику командира роти з морально-психологічного забезпечення однієї з військових частин Рівненської області. Посадовець протиправно призначав бойові доплати підлеглим.

На Рівненщині ДБР виявило зловживання із бойовими доплатами для військових. Керівництво батальйону систематично преміювало підлеглих, які перебувають у зоні проведення бойових дій. Проте, принаймні двоє військових, щомісячно одержуючи виплати від 30 до 100 тисяч гривень, продовжували перебувати на території Рівненської області. Серед них, зокрема, донька та колишня дружина заступника командира частини, які зараз є військовослужбовцями цієї частини.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.06.2023 15:49