Фото: Facebook-сторінка Валерія Залужного

Де на фронті найскладніша ситуація: Залужний назвав три напрямки

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний під час телефонної розмови з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Чарльзом Брауном розповів про ситуацію на фронті. За його словами, найскладнішими нині є три напрямки.

Як написав український генерал у Telegram, повідомляючи про підсумки розмови з американським колегою, найбільше ворог атакує Авдіївський, Купʼянський та Марʼїнський напрямки.

"Ситуація складна, контрольована. Водночас ЗСУ продовжують ведення наступальних дій на визначених напрямках та завдають противнику значних втрат у живій силі та техніці", — зазначив Залужний.

Вони також обговорили плани України на зимовий період та окремо зупинилися на нагальних потребах ЗСУ. Передусім йдеться про снаряди, засоби протиповітряної оборони та безпілотні літальні апарати.

"Обговорили питання підготовки військовослужбовців та відновлення боєздатності підрозділів", — додав головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, за даними Генерального штабу ЗСУ, протягом доби 13 листопада окупанти посилили штурмові дії в районі Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Там Сили оборони відбили 15 ворожих атак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.11.2023 01:04