Фото: LexInform

Де ветерани можуть отримати безкоштовну психологічну допомогу: перелік закладів

Українські військовослужбовці, ветерани війни та їхні родини можуть отримати безкоштовну психологічну допомогу у спеціальних Центрах соціально-психологічної реабілітації. Наразі таких центрів в Україні налічується п'ять.

Про це повідомило Міністерство у справах ветеранів у відповідь на інформаційний запит TrueUA.

"Відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України від 05.06.2019 №377-р "Про віднесення цілісних майнових комплексів державних організацій до сфери управління Міністерства у справах ветеранів" до сфери управління Мінветеранів відносяться п’ять Центрів соціально-психологічної реабілітації", — наголосили у відомстві.

Зокрема, безкоштовну психологічну допомогу ветерани та їхні родини можуть отримати у:

  • Бородянському центрі соціально-психологічної реабілітації населення;
  • Іванківському центрі соціально-психологічної реабілітації населення;
  • Києво-Святошинському центрі соціально-психологічної реабілітації населення;
  • Соціально-психологічному центрі міста Славутича;
  • Центрі соціально-психологічної реабілітації населення у місті Коростень.

У міністерстві зауважили, що основною метою діяльності центрів є — надання соціальної та психологічної допомоги ветеранам війни, особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, постраждалим учасникам Революції Гідності, членам сімей таких осіб і членам сімей загиблих ветеранів війни, членам сімей загиблих захисників і захисниць України та іншим категоріям громадян, визначеним положеннями, шляхом задоволення їх потреб у психологічних, юридичних, соціальних, інформаційних та інших видах послуг.

"З цією метою центрами проводяться різноманітні заходи із надання соціальних та психологічних послуг ветеранам та членам сімей ветеранів, іншим отримувачам послуг для підтримки їх соціального статусу та повноцінної життєдіяльності, соціальної адаптації, саморозвитку, самореалізації, подолання здоров’я, попередження, вирішення, подолання психологічних і кризових ситуацій та їх наслідків", — зазначили у Мінветеранів.

Підставою для отримання послуг із психологічної допомоги є:

  • направлення лікаря з надання первинної медичної допомоги, якому отримувач послуг подав декларацію про вибір лікаря, або направлення лікуючого лікаря в разі надання психологічної допомоги одночасно з наданням медичної допомоги в стаціонарних умовах;
  • особисте звернення ветерана.

До того ж у відомстві додали, що цього року уряд виділив 160 567,5 тисяч гривень на заходи з психологічної допомоги ветеранам війни, членам їх сімей.

реабілітація ветеранів

Відповідь Міністерства у справах ветеранів на запит TrueUA

Нагадаємо, раніше в Україні запрацював новий сервіс про вакансії державних органів, органів місцевого самоврядування та військових адміністрацій. Він допомагатиме ветеранам знаходити роботу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.08.2024 08:13