Фото: eurovision.tv

Де відбудеться наступний пісенний конкурс "Євробачення": організатори назвали місто

Пісенний конкурс "Євробачення" у 2025 році  відбудеться у швейцарському місті Базель. У процесі відбору враховували можливості місця проведення конкурсу, місцеву інфраструктуру та здатність прийняти делегації з усієї Європи.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці конкурсу в Instagram.

Також оприлюднено дати проведення "Євробачення": перший та другий півфінали пройдуть 13 і 15 травня 2025 року, а фінал відбудеться 17 травня.

За можливість проведення пісенного конкурсу у 2025 році боролися два швейцарські міста — Базель та Женева. Організатори назвали Базель містом, "яке живе музикою та творчістю", яке "ламає код" та де "всі люди можуть почуватися в безпеці".

Чому для "Євробачення" обрали Базель

Як зазначають організатори, у процесі відбору враховували можливості місця проведення конкурсу, місцеву інфраструктуру та здатність прийняти делегації, членів знімальної групи, фанатів і журналістів з усього світу.

Базель вважається культурною столицею Швейцарії — місто відоме численними мистецькими та культурними закладами, що робить його одним із найбільших культурних центрів Європи.

"Ми з нетерпінням чекаємо на цю фантастичну можливість представити Базель світові як космополітичне місто культури в самому серці Європи. Як відкрите місто у прикордонному трикутнику Німеччини, Франції та Швейцарії, ми щодня долаємо всілякі кордони. Це ідеально вписується у проведення Євробачення", — заявив президент уряду Базеля Конрадін Крамер.

"Євробачення-2024": хто переміг у конкурсі

Переможцем цьогорічного "Євробачення" став представник від Швейцарії Nemo. Співак представляв свою країну з композицією The Code, яка отримала максимальний 591 бал (за результатами голосування глядачів (226 балів) та національних журі конкурсу (365 балів)).

Україна здобула третє місце на цьогорічному "Євробаченні". Наші співачки Alyona Alyona і Jerry Heil отримали 453 бали від журі та глядачів. 

Нагадаємо, цьогоріч у гранд-фіналі "Євробачення" брали участь 25 країн, хоча боротися за перемогу мали 26. Напередодні фіналу організатори конкурсу дискваліфікували Нідерланди через гучний скандал.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 30.08.2024 12:59