Фото: eurovision.tv

"Євробачення-2025": Швейцарія назвала два міста-претенденти на проведення конкурсу

У 2025 році "Євробачення" відбудеться у Швейцарії. Право приймати пісенний конкурс отримали два міста. 

Про це повідомили на сторінці швейцарського мовника SRG в Instagram.

"Визначено два міста-фіналісти: пісенний конкурс "Євробачення 2025 відбудеться в Базелі або Женеві", — йдеться у повідомленні.

Проте остаточне рішення щодо міста проведення "Євробачення" оголосять наприкінці серпня.

Також претендували на право приймати Євробачення міста Цюрих та Берн, але не пройшли у фінал. Визначаючи, в якому місті провести конкурс, швейцарський мовник SRG звертав увагу на концепцію арени, сполучення громадським транспортом, доступність розміщення в готелях, концепцію безпеки та утилізацію відходів, інвестиції, досвід проведення заходів та підтримку й мотивацію з боку міста.

"Євробачення-2024": хто переміг у конкурсі

Переможцем цьогорічного "Євробачення" став представник від Швейцарії Nemo. Співак представляв свою країну з композицією The Code, яка отримала максимальний 591 бал (за результатами голосування глядачів (226 балів) та національних журі конкурсу (365 балів)).

Україна здобула третє місце на цьогорічному "Євробаченні". Наші співачки Alyona Alyona і Jerry Heil отримали 453 бали від журі та глядачів. 

Нагадаємо, цьогоріч у гранд-фіналі "Євробачення" брали участь 25 країн, хоча боротися за перемогу мали 26. Напередодні фіналу організатори конкурсу дискваліфікували Нідерланди через гучний скандал.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 19.07.2024 18:30