Фото: junioreurovision.tv

"Дитяче Євробачення 2024": на участь у Нацвідборі надійшла рекордна кількість заявок

Цього року Суспільне Мовлення отримало рекордну кількість заявок на участь у національному відборі на "Дитяче Євробачення 2024". Понад 300 дітей висловили бажання взяти участь у конкурсі.

Про це повідомляє "Суспільне".

Так, цьогоріч надійшло 309 заявок на участь у національному відборі на "Дитяче Євробачення". З них 272 — сольні виконавці. Загалом 83 % з усіх заявок подали дівчата, 17 % — хлопці.

У "Суспільному" наголосили, що для того, аби взяти учать у нацвідборі учасникам необов'язково мати авторську пісню. Для цього достатньо записати два кавери та особисте відеопредставлення. Проте близько 19 % учасників все-таки додатково подали на розгляд оригінальну композицію.

"48 годин щастя, радості, цікавих відкриттів та несподіваних моментів. Іноді шок, іноді милування, але завжди про музику, завжди про любов. Саме так пройшли мої останні дві доби відбору та перегляду рекордних для нас 309 заявок. Мурахи по шкірі в передчутті звершень, які очікують наших дітей попереду", — розповіла музична продюсерка нацвідбору Світлана Тарабарова.

Лонг-лист учасників, до якого увійде не більш як 15 виконавців, оголосять 25 липня. Згідно з правилами, учасники лонг-листа мають взяти участь у літній "зірковій школі". На базі будинку звукозапису Українського Радіо буде організовано прослуховування та навчання юних артистів за участі професіоналів музичної індустрії, які допоможуть учасникам всебічно розвинути свої таланти: отримати нові знання та навички з вокалу, хореографії й акторської майстерності.

Фінал Національного відбору відбудеться у вересні у форматі телевізійного концерту, де журі та глядачі оберуть того, хто представить Україну на "Дитячому Євробаченні-2024".

Що відомо про Дитяче Євробачення

Це щорічний конкурс, в якому беруть участь по одному представнику від кожної з країн-членів Європейської Мовної Спілки. У конкурсі можуть брати участь діти віком від 10 до 15 років.

Україна бере участь у Дитячому пісенному конкурсі "Євробачення" з 2006 року. Відтоді один раз перемагала (Анастасія Петрик з піснею "Небо" у 2012 році) та двічі посідала друге місце (у 2008 та 2013 роках). 

У 2023 році дитячий пісенний конкурс пройшов у Франції 26 листопада в Палаці Нікайя у Ніцці. Перемогу здобула представниця Франції Зої Клозюр. Українка Анастасія Димид посіла п'яте місце.

Нагадаємо, що Україна здобула третє місце на цьогорічному "Євробаченні". Наші співачки Alyona Alyona і Jerry Heil отримали 453 бали від журі та глядачів. 

Цьогоріч у гранд-фіналі "Євробачення" брали участь 25 країн, хоча боротися за перемогу мали 26. Напередодні фіналу організатори конкурсу дискваліфікували Нідерланди через гучний скандал.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.07.2024 18:59