Фото: junioreurovision.tv

"Дитяче Євробачення-2024": стало відомо, де пройде пісенний конкурс

У 2024 році пісенний конкурс "Дитяче Євробачення-2024" організують в Іспанії. Місто та дати проведення будуть оголошені згодом.

Про це повідомляють на офіційній сторінці "Євробачення".

"EBU та RTVE раді повідомити, що 22-й дитячий пісенний конкурс "Євробачення" відбудеться в Іспанії", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що національний суспільний мовник Іспанії Radiotelevisión Española (RTVE) вперше в історії проведе цей конкурс. 

"Через двадцять років після перемоги на дитячому пісенному конкурсі "Євробачення" ми дуже раді нарешті привезти конкурс до Іспанії. Ми вдячні RTVE за те, що вони погодилися провести 22-й конкурс, який надає молодим художникам з усієї Європи неймовірну платформу для демонстрації своїх талантів. Ми з нетерпінням чекаємо на свято, яке чекає на Іспанію пізніше цього року!" — заявив молодший виконавчий супервайзер "Євробачення" Мартін Остердал.

Варто зазначити, що правила дитячого пісенного конкурсу "Євробачення" не вимагають, щоб переможець був ведучим наступного року, як у випадку з пісенним конкурсом "Євробачення", але він отримує першу відмову, якщо бажає провести конкурс наступного року. Тому France Télévisions вирішила передати організацію дитячого пісенного конкурсу "Євробачення-2024".

Відповідно RTVE, який посів друге місце у 2023 році з Loviu Сандри Валеро, отримав можливість продюсувати 22-й випуск дитячого пісенного конкурсу "Євробачення" цього року.

Що відомо про Дитяче Євробачення

Це щорічний конкурс, в якому беруть участь по одному представнику від кожної з країн-членів Європейської Мовної Спілки. У конкурсі можуть брати участь діти віком від 10 до 15 років.

Україна бере участь у Дитячому пісенному конкурсі "Євробачення" з 2006 року. Відтоді один раз перемагала (Анастасія Петрик з піснею "Небо" у 2012 році) та двічі посідала друге місце (у 2008 та 2013 роках). 

У 2023 році дитячий пісенний конкурс пройшов у Франції 26 листопада в Палаці Нікайя у Ніцці. Перемогу здобула представниця Франції Зої Клозюр. Українка Анастасія Димид посіла п'яте місце.

Нагадаємо, головне пісенне шоу Європи "Євробачення-2024" пройде у травні цього року у шведському Мальме. Це вже 68-й конкурс, участь у якому візьмуть представники 37 країн. Україну представлятиме дует alyona alyona & Jerry Heil.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 14.02.2024 14:52