На фото: Анастасія Димид. Джерело: "Суспільне"

"Дитяче Євробачення-2023": яке місце посіла учасниця з України

На конкурсі "Дитяче Євробачення-2023", фінал якого відбувся 26 листопада у Ніцці, перемогу здобула представниця Франції Зої Клозюр. Українка Анастасія Димид посіла п'яте місце.

Про це повідомляє "Суспільне".

Співачка Зої Клозюр (Zoé Clauzure), яка представляла Францію і посіла у пісенному конкурсі перше місце, виконала пісню Cœur та набрала 228 голосів.

"У себе на Батьківщині дівчина вже має неабиякі успіхи. От, наприклад, Зої виступала разом з Аміром, який представляв Францію на "Євробаченні" у 2016 році. А у 2020 році юна співачка ще й стала півфіналісткою "Голосу Діти Франція". Ну і логічною наступною сходинкою для дівчини стало "Дитяче Євробачення", — йдеться у повідомленні.

На фото: Зої Клозюр. Джерело: "Суспільне"

На фото: Зої Клозюр. Джерело: "Суспільне"

На другому місці опинилася Іспанія. Учасниця Сандру Валеро набрала 201 бал.

Українка Анастасія Димид посіла п'яте місце. Дівчинці дев'ять років. Вона набрала 128 балів. А за глядацьким голосуванням вона увійшла у ТОП-3.

Фото: "Суспільне"

Фото: "Суспільне"

Що відомо про Дитяче Євробачення

Це щорічний конкурс, в якому беруть участь по одному представнику від кожної з країн-членів Європейської Мовної Спілки. У конкурсі можуть брати участь діти віком від 10 до 15 років.

Україна бере участь у Дитячому пісенному конкурсі "Євробачення" з 2006 року. Відтоді один раз перемагала (Анастасія Петрик з піснею "Небо" у 2012 році) та двічі посідала друге місце (у 2008 та 2013 роках). 

Цього року дитячий пісенний конкурс пройшов у Франції 26 листопада в Палаці Нікайя у Ніцці.

Нагадаємо, що наступного року доросле "Євробачення" прийматиме Швеція. Його проведуть у місті Мальме. Гранд-фінал конкурсу відбудеться 11 травня 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.11.2023 17:30