Фото: сайт президента

Де відбудеться нова зустріч щодо української Формули миру: у Зеленського назвали країну

Керівник ОП Андрій Єрмак провів зустріч з помічником держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джеймсом О'Браєном та заступником помічника Держдепу США Крістофером Смітом. Під час переговорів стало відомо, що чергова зустріч радників глав держав щодо української Формули миру відбудеться у Швейцарії. 

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Союзники обговорили нещодавній візит Володимира Зеленського до США та важливість прискорення імплементації двосторонніх домовленостей. Своєю чергою Єрмак нагадав про важливість розширення санкційного тиску на Росію. У тому числі шляхом запровадження санкцій проти їхніх пропагандистів.

"Співрозмовники також обговорили стан імплементації української формули миру, зокрема, підготовку до проведення четвертої зустрічі радників з питань національної безпеки та радників із зовнішньої політики, яка відбудеться у Швейцарії", — написали у прес-службі Офісу президента.

Єрмак особливу увагу приділив питанню гарантій безпеки для України. Це передбачено декларацією "Великої сімки", в імплементації якої США відіграють роль лідера.

Раніше повідомлялось, що під час відеозвернення 18 грудня президент Володимир Зеленський завив, що з перших днів 2024 року почне працювати в інтересах підтримки нашої держави. Станом на сьогодні вже є певні напрацювання у цьому напрямку.

Нагадаємо, 18 грудня Рада Європейського Союзу ухвалила 12-й пакет економічних та індивідуальних обмежувальних заходів у зв'язку з продовженням агресивної війни Росії проти України. Зокрема, він передбачає обмеження на імпорт російських алмазів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.12.2023 23:50