Фото: Генштаб ЗСУ

Де ворог активно намагається прорвати оборону ЗСУ: у Генштабі назвали два основних напрямки

Ситуація на фронті залишається складною. Ворог, попри значні втрати, які завдають йому українські захисники, продовжує спроби прорвати оборону. Сьогодні загарбники зосередилися на Курахівському та Покровському напрямках. Загалом уже відбулося 99 бойових зіткнень.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Покровському напрямку відбулась найбільша кількість боєзіткнень. Сьогодні окупанти, за підтримки бомбардувальної та штурмової авіації, здійснили вже 36 спроб потіснити наших захисників із займаних позицій в районах десяти різних населених пунктів. Найактивніше ворог діє біля Прогресу, Новоолександрівки, Тимофіївки та Желанного. Сили оборони стримують натиск та на даний час відбили 20 атак противника. 16 боїв ще продовжуються. Ворожа авіація скинула на напрямку майже два десятки керованих авіабомб, а також била НАРами поблизу Олександрополя і Новобахмутівки.

На Харківському напрямку російські окупанти чотири рази штурмували позиції українського війська в районах Глибокого та Вовчанська. Ворог зазнав втрат та відійшов.

На Куп’янському напрямку противник тричі активно йшов на позиції ЗСУ неподалік Стельмахівки та Піщаного. Здійснив  бомбардування районів Куп’янська і Петропавлівки. Проте українські воїни продовжують стійко тримати оборону.

На Лиманському напрямку загарбницька армія здійснила вісім атак на позиції українських військових поблизу Невського, Макіївки та Тернів. Шість боєзіткнень завершилися без успіху для противника, ще дві атаки тривають.

На Сіверському напрямку ворог також проявляє активність. Поблизу населених пунктів Іванодар’ївка, Спірне та Переїзне оборонці української землі відбивають дві атаки, чотири спроби просунутись уперед були для противника невдалими. Ситуація тут контрольована.

На Краматорському напрямку окупанти здійснили чотири штурми позицій ЗСУ поблизу Часового Яру, Дубово-Василівки, Кліщіївки та Григорівки. Дві атаки досі тривають.   

На Торецькому напрямку кількість ворожих боїв від початку доби зросла до 12. Зосередження зусиль противника відзначається в районах Північного, Залізного та Нью-Йорка. ЗСУ відбили вісім атак, інші бої продовжуються. 

На Курахівському напрямку відбулися бої поблизу Костянтинівки, Антонівки та Парасковіївки. ЗСУ зупинили 17 атак окупаційної армії.

На Времівському напрямку українські військові відбили ворожий штурм неподалік Великої Новосілки. У районах Костянтинівки і Водяного у цей час точиться ще п’ять боїв. Окупанти вдарили трьома КАБами поблизу Катеринівки, та застосували некеровані авіаракети біля Новодонецького.

На Оріхівському напрямку загарбники здійснили три невдалі спроби просунутись неподалік Малої Токмачки, але отримали жорстку відсіч. 

На Придніпровському напрямку противник наступальних дій не проводив. Натомість бомбардував райони населених пунктів Львове, Тягинка та Новотягинка — застосував сім КАБів.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 29.07.24 орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 576 000 (+1310) осіб;
  • танків — 8356 (+12);
  • бойових броньованих машин — 16 103 (+8);
  • артилерійських систем — 16 010 (+74);
  • РСЗВ — 1129 (+2);
  • засоби ППО — 906;
  • літаків — 363;
  • гелікоптерів — 326;
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня — 12 805 (+39);
  • крилатих ракет — 2406 (+1);
  • кораблів/катерів — 28;
  • підводних човнів — 1;
  • автомобільної техніки та автоцистерн — 21 634 (+62);
  • спеціальної техніки — 2690 (+19).

Нагадаємо, раніше керівник Центру військової розвідки Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг заявляв, що, попри суттєві втрати на полі бою в Україні, російські загарбники мають удосталь ресурсів для ведення бойових дій. Це стосується й 2025 року, а також періоду після нього.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.07.2024 17:13